Kahramanmaraş 1 Şubesi

GENEL BAŞKANIMIZIN KATILIMIYLA TEŞKİLAT BULUŞMAMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK

28 Aralık 2019 Cumartesi  günü Şube olarak, Genel Başkanımız Ali Yalçın'ını katılımlarıyla "Teşkliat Buluşması"  programı düzenledik. 

Şube başkanımız Abdülaziz Aydın Hayallerimizi gerçekleştirmek için çalışıyoruz dedi

Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 1 No’lu Şube Başkanımız  Abdülaziz Aydın Programın açılış konuşmasını yaptı, konukları selamladıktan sonra; Gücünü inandığı değerlerden, ilhamını hilful fuduldan, cesaretini ve mertliğini teşkilatı fütüvvetten, ferasetini ahilik sisteminden alan bugünkü Erdemliler Hareketimizin ve Sendikamızın çok değerli üyeleri, yol ve dava arkadaşlarım,

Bir sendikanın kıymetini uzak durdukları ve yakın oldukları belirler. Biz, iyiye, güzele, doğruya ve faydalıya yakın, kötüye, zararlıya, çirkinliklere uzak bir teşkilat olduklarını ifade ederek, “Bizler, değerlerimize sahip çıkmaya, ideallerimizin peşinden inancımızın gereği koşmaya devam edeceğiz. Çünkü bizim hayallerimiz var. Bizler büyük ve güçlü Türkiye, sorunlardan arınmış bir eğitim sistemi ve kamu yönetimi, gelir dağılımında adil bölüşüm için ter akıtıyoruz” dedi.

Genel Başkanımız Ali Yalçın Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 1 No’lu Şube’nin ‘Teşkilat Buluşması’na katılarak, yeni vergi matrahları, 3600 ek gösterge, Öğretmenlik Meslek Kanunu, eğitim kurumlarının bütçe sorunu gibi konularda açıklamalarda bulundu. 

 

Gelir vergisi oranları ücretlilerin kâbusu olmaktan çıkarılmalıdır

2020 yılı gelir vergisi matrahlarının yaklaşık olarak yeniden değerleme oranı kadar artırıldığını ifade ederek, “Yeniden değerleme oranı kadar artış olması doğru, geçmiş yılların eksiklerini kapatmaması yönüyle yanlıştır. Gelir vergisinde yüzde 15’lik dilimin matrahı, kamu görevlilerinden yıl boyunca yüzde 20’lik gelir vergisi kesintisini gerektirmeyecek düzeye yükseltilmeliydi. Matrahlarda yüksek artış yapılamıyorsa, vergi oranları düşürülmeli ya da vergi kaynaklı gelir kaybı tazmin edilmelidir. Gelir vergisi dilimlerinde yeni ihdas edilen yüzde 40 dâhil, yüzde 35, yüzde 27 ve yüzde 20 oranları ücretlilerin kâbusu olmaktan çıkarılmalıdır. Kamu görevlileri vergi ödemekten değil; vergi yükünün artmasından, vergi adaletinin sağlanmamasından, verginin maaşı azaltmasından rahatsızdır. Kamu yönetiminde ehliyet ve liyakat, gelir dağılımında ve vergi yükünde adalet tam anlamıyla sağlanmalıdır. Vergide emeği korumanın, alın terinden daha az vergi almanın yolu bulunmalıdır. Adalette, nimette ve külfette eşitlik istiyoruz” şeklinde konuştu.

3600 ek gösterge vaadi gerçekleşmeli, kamu görevlilerinin tamamı göz önünde bulundurulmalıdır

Yalçın, 24 Haziran seçimleri öncesinde vadedilen, Cumhurbaşkanlığı ikinci 100 Günlük Eylem Planı’nda ve 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi’nde yer verilen 3600 ek gösterge düzenlemesinin, meslek grupları bazlı değil, memnuniyet katsayısını artıracak, kamu görevlilerinin tamamını kapsayacak şekilde yapılması gerektiğini kaydetti.

Mesleğe destek, geleceğe hizmet niteliğinde bir meslek kanunu ivedilikle çıkarılmalıdır

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun zamana yayılmaması, daha fazla zaman geçirilmeden çıkarılması çağrısında bulunan Yalçın, “Öğretmenlik mesleğinin statüsünü yükseltecek, mesleği tüm aşama ve basamaklarıyla ele alacak, özlük ve sosyal haklarında iyileştirmeler yaparak sosyal itibarını daha da yükseltecek, mesleğe destek, geleceğe hizmet niteliğinde bir meslek kanunu ivedilikle çıkarılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Mecburiyetimiz mahkûmiyetimiz olmayacak artık

Yerli otomobil konusuna da değinen Yalçın, sözlerini şöyle tamamladı: “Yerli otomobil konusunda geçmişten beri yaşadığımız bir heyecan ve istek mevcuttu. Mecburiyetimiz mahkûmiyetimiz olmuştur. Bu mecburiyet kalktığı zaman da kullandığımız araçlar yerli olacaktır. Çünkü biz yerli ve milli düşüncenin insanlarıyız, bu mefkûrenin insanlarıyız.” 

Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sayın Habibe Öçal ve Büyük Şehir  Belediye Başkanımız Sayın  Hayrettin Güngör programımıza katılarak selamlama konuşmalarını  yaptılar.