Kahramanmaraş 1 Şubesi

KAHRAMANMARAŞ IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 100.YILI KUTLU OLSUN

KAHRAMANMARAŞ’IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 100.YILI KUTLU OLSUN

Kahramanmaraş halkı olarak, yine bir 12 Şubat Kurtuluş Bayramı’na ulaşmanın haklı gururunu, onurunu ve kıvancını yaşıyoruz.

Bilindiği gibi Maraş; Türk Milli Mücadelesinin başladığı ve istiklal meşalesinin yakıldığı yerdir.
Maraş; inanmış bir avuç insanın, azim ve kararlılıkla Türk Milletinin esir edilemeyeceğini tüm dünyaya gösterdiği kenttir.

“MARAŞ”, 21 Ocak 1920 tarihinde başlayan ve 22 gün süren mücadelede; birliği, beraberliği ve destansı mücadelesi ile Anadolu’ya cesaret veren milli direniş ruhunun adıdır.

Vatan sevgisini her şeyin üzerinde tutan, istiklali temel yaşam felsefesi haline getiren kahraman ecdadımız; kan vererek, can vererek kentimizi işgalden kurtardılar ve 12 Şubat gününü bizler için bayram yaptılar.

100 yıl önce kalesinde dalgalanan şanlı bayrağın zalim işgal kuvvetlerince indirilmesi üzerine hürriyet aşkıyla şahlanan halkımız, bayrağımızı yeniden burçlara dikerek tarihimize adını altın harflerle yazdırmıştır. 

Maraş’ın kahraman insanlarının bu zaferi, TBMM tarafından “İstiklal Madalyası” ve “Kahraman” unvanı verilerek taçlandırılmıştır. 

Bu duygu ve düşüncelerle başta şanlı ecdadımız olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve  rahmetle yâd ediyor; ay yıldızlı bayrağımızın semalarımızda şan ve şerefle sonsuza kadar dalgalanmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.  

                                                                              ABDÜLAZİZ AYDIN

                                                       Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 1 Nolu Şube Başkanı