Kahramanmaraş 1 Şubesi

İL DİVANI TOPLANTISI YAPILDI

EĞİTİM BİR-SEN KAHRAMANMARAŞ 1  NOLU ŞUBE GENİŞLETİLMİŞ İL DİVANI TOPLANTISI

Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 1 No'lu Şube genişletilmiş il divanı toplantısını  02 Ocak 2016 tarihinde Hünkar Düğün salonunda gerçekleştirdi.

Toplantıya genel başkan yardımcıları Şükrü Kolukısa ve Mithat Sevin başkanın yanında Gaziantep Şube başkanı, Ahmet gök, Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş Üniversite Şubesi başkanı Hasan Furkan, İlçe temsilcileri, işyeri temsilcileri ve il yönetimi katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 1 No’lu Şube başkanı Abdulaziz Aydın programın açılış konuşmasında katılımcılara bilgiler verdi. Kahramanmaraş'ta Eğitim Bir-Sen geldiği noktaya değinerek  kadim medeniyetimizin değerlerini benimsemiş, Türkiye’nin en büyük sendikası olarak daima mazlumun, mağdurun yanında olduklarını, bu amaçla projeler ve faaliyetler gerçekleştirdiklerini, bir nebze de olsa katkıda bulunarak mazlumların yanında olduklarını, onların sesini dünyaya her fırsatta duyurmaya gayret ettiklerini kaydetti. 

Aydın konuşmasında sendikal faaliyetlere ve gündeme dair açıklamalar yaptı. Sendikacılığı çalışanlarımızın özlük haklarını iyileştirme çabasının yanında temel hak ve özgürlüklerin kullanılmasının önündeki engellerin kaldırılması, aynı zamanda da topluma karşı olan görevlerimizin ifası olarak algıladıklarını belirtti.

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye çıkan Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin  salonu selamladıktan sonra şunları kaydetti;

Öncelikle programa düzenleyenlere, emeği geçenlere ve yoğun katılım gösteren üyelere teşekkür ederek söze başladı. Sendikacılığın geldiği noktaya değinerek çay içecek iki kişi bulamazken maaşallah 400 kişilik salan ağzına kadar dolu, ruhun şad olsun merhum  Akif İnan dedi.

Değerli dostlar rahmetli Mehmet Akif İnan mütefekkir, yazar, düşünür, aksiyon adamı ve en sonunda sendikacı olarak hayata gözlerini yumuyor. O dönemlerde sendika ne diye sorulduğunda bizim muhafazakâr kesim kitapta yerini dahi bulamıyor. Fakat sendikacılığa başladığında üç beş kişi Ankara da bira araya geldiğinde ‘’ya sayın hocam sen edebiyatçısın, şairsin, yazarsın niye böyle bir alana giriyorsun.’’ diye kendisine sorulduğunda ‘’Ben iki şey için sendikacılık yapıyorum, diye cevap veriyor. Birincisi vesayetin ne kadar odağı varsa hepsini tek tek deşifre etmek ve onlarla mücadele etmek. İkincisi de benim gibi dahi düşünmese, aynı dünya görüşünü savunmasak dahi haksızlığa zulme uğrayan kim varsa hepsinin hakkını ve hukukunu korumak için sendikacılık yapacağım.’’ diyor işte biz bunun mücadelesini veriyoruz dedi. daha sonra  3. dönem toplu sözleşme kazanımlarını anlatarak konuşmasını bitirdi.

Genel başkan yardımcısı Şükrü kolukısa ise konuşmasına Kahramanmaraş'ta yaşadığı anılardan alıntılar yaparak  başladı.

Dik durduğumuz için bugünlere geldik diyerek söze başlayan Kolukısa Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütünün 850 bini aşkın üyesiyle memur-Sen ailesi olduğunu dile getirdi. “Biz bugünlere 28 Şubat’ta sesimiz çok cılız çıksa da, sayımız az olsa da o gün dik durduğumuz için bugünlere geldik” tespitinde bulundu. Bu duruşun devam etmesi halinde 1 milyon üye hedefinin çok zor olmadığını ifade eden kolukısa  son toplu sözleşme kazanımlarından bahsetti.

Sendikacılık algısında yeni bir çığır açtıklarını belirten Kolukısa , üyelerinin hak ve menfaatlerini merkeze alan bir sendika olduklarını kaydederek, “Dünya’nın neresinde bir zulüm, bir haksızlık yapılmışsa, nerede değerlerimize bir saldırı yapılmışsa Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen orada bulunmuş; Afrika’da, Bosna’da, Suriye’de, Filistin’de, Myanmar’da mazlumun yanında yer almıştır” şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen, 77 milyonun kardeşliğini hedefleyen; özelde eğitim çalışanlarının genelde ise milletimizin hak ve menfaatlerini, insanlığın huzurunu önceleyen, zulmün karşısında mazlumun yanında duran dimdik bir teşkilattır. Elbette hizmet kolumuzdaki mensup olan arkadaşlarımızın ve diğerlerinin özlük haklarını savunacağız. Ama bizim görevimiz bununla bitmiyor. Bizim başka görevlerimizde var. Devletimizin birliği ve milletimizin dirliğini daha da mükemmelleştirmek bizim vazifemizdir. Bunu eğitimciler yapmayacak da, kim yapacak? Bunun yanında medeniyet değerlerimizin yeniden ihyası ve yeniden inşasının sorumluluğu da bizim omuzlarımızdadır dedi.

Kolukısa İş güvencesinin erozyona uğratılmasına, aşılmasına, etrafından dolaşılmasına asla izin vermeyeceklerini vurguladı.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, diğer sendikaların yaşanan olayları ve kazanımları manipüle etmeye çalıştığını kaydetti. Bizim derdimiz, derdi olanlar burada bu milletin evladını milli şuurla yetiştirmek gibi bir davamız var mücadelemiz var diyerek konuşmasını bitirdi. 

Toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.