Kahramanmaraş 1 Şubesi

Şehrimize Yeni Atanan Aday Öğretmenlerle Bir Araya Geldik

           

Eğitim Bir-Sen Kahramanmaraş 1 Nolu Şube olarak , Kahramanmaraş’a atanan aday Öğretmenlerle tanışmak için 12/03/2016 tarihinde Öğretmenevinde kahvaltıda bir araya geldik.

Toplantıya ikiyüz aday öğretmen  işyeri temsilcileri, il yönetimi ve yerel basının güzide temsilcileri katıldı.

            Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 1 No’lu Şube Başkanı ve Memur Sen İl  Temsilcisi Abdulaziz Aydın adaylık eğitimini tamamlamak üzere ilimize atanan öğretenlere görevlerinde başarılar dileyerek yeni görevlerinin vatana, millete ve şehrimize hayırlı olması dileklerini iletti.

            Özellikle her kelimesi, her mısrası işgalcilere, emperyalistlere ve yerli işbirlikçilere karşı destansı bir manifesto bir direnişi ifade eden İstiklal Marşımızın TBMM de kabul edilişinin 95.yıl dönümünü en kalbi duygularla kutlayarak Mehmet Akif Ersoy’u ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz dedi.

Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş 1 No’lu Şube ve Memur Sen İl başkanı Abdulaziz Aydın konuşmasına sendikal faaliyetlere ve gündeme dair açıklamalar yaptı. Sendikacılığı çalışanlarımızın özlük haklarını iyileştirme çabasının yanında temel hak ve özgürlüklerin kullanılmasının önündeki engellerin kaldırılması, aynı zamanda da topluma karşı olan görevlerimizin ifası olarak algıladıklarını belirtti.

Aydın konuşmasında eğitim öğretim faaliyetlerinin her hâlükârda yapıldığını burada önemli olanın derdi vatan ve millet olan insanları seven vizyonu ve misyonu olan geleceğe güvenle bakan gençler yetiştirmek, onlara helal ikinin haram dörtten daha kıymetli olduğunu anlatmamız gerektiğini vurguladı.

Dik durduğumuz için bugünlere geldik diyen Aydın Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütünün 850 bini aşkın üyesiyle Memur-Sen ailesi olduğunu dile getirdi. “Biz bugünlere 28 Şubat’ta sesimiz çok cılız çıksa da, sayımız az olsa da o gün dik durduğumuz için bugünlere geldik” tespitinde bulundu. Bu duruşun devam etmesi halinde 1 milyon üye hedefinin çok zor olmadığını ifade eden Aydın son toplu sözleşme kazanımlarından bahsetti.

                 Aydın konuşmasında ilksan seçimlerinden bahsederek ilksan’ın şu anki mali yapısının içler acısı durumda olduğunu, şu anki yönetimin elinde bir bataklığa dönüştürüldüğünü, protesto ederek seçimlere girilmediğini ve bu çürümüş yapının tasviye edilmesi gerektiğini vurguladı.

                 Aydın, biz bir kamu sendikasıyız, kamu kuruluşu değiliz, biz gücümüzü üyelerimizin çokluğundan alıyoruz, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüyüz sizinle birlikte büyümeye devam edeceğiz diyerek konuşmasını tamamladı.