Kahramanmaraş 1 Şubesi

MÜDÜR YARDIMCILIĞI DENEME SINAVINA İLGİ YOĞUNDU

EĞİTİM-BİR-SEN KAHRAMANMARAŞ 1 NO'LU ŞUBE OLARAK 20 MART PAZAR GÜNÜ UYGULANACAK MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MÜDÜR BAŞYARDIMCILIĞI/MÜDÜR YARDIMCILIĞI SINAVLARINA HAZIRLIK OLARAK 6.DENEME SINAVIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK

6 Deneme sınavının 4 tanesini Kaharamanmaraş 1 No'lu Şubemiz hazırlarken, 2 deneme de EĞİTİM-BİR-SEN Genel Merkez tarafından hazırlandı. Yaklaşık 2 aydır periyodik olarak uygulanan denemelere ilgi de bir hayli yoğundu.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kahramanmaraş İl Başkanı Abdülaziz Aydın denemelere olan ilgiyi şöyle yorumladı: "Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yapılacak olan müdür yardımcılığı sınavı bizim için çok önemli. Çünkü müdür yardımcılğına görevlendirmeler sınavla yapılacak. Bizim üyelerimizden de bu sınavlara hazırlanan çok sayıda arkadaşımız var. Hem arkadaşlarımıza bir katkı sunmak hem de sınavların önemine dikkat çekmek maksadıyla böyle bir işe giriştik. Başlangıçta, üyelerimize yönelik deneme sınavları mı yapalım, yoksa kurs mu açalım tereddütünü yaşadık. Ancak Türkiye genelinde şubeler genellikle kurs açıyor. Kurslar çok da randımanlı olmuyor. Bundan dolayı biz şube olarak deneme sınavları yapmaya karar verdik. Önce bir soru hazırlama komisyonu oluşturduk. Daha sonra komisyonumuz soruları hazırladı ve basıma hazır hale getirdi. Ortaya güzel, kaliteli ve ses getiren bir ürün çıktı. Soru hazırlama komisyonumuzu da tebrik ediyorum. Ellerine, emeklerine sağlık. Hazırlanan denemeleri online başvuru almak suretiyle periyodik olarak uyguladık. Sınavlarımıza girmek için yaklaşık 500 kişi müracaat etti. Ortalama her denemememize de 250 civarında aday girdi. Aynı zamanda ilçelerimiz de bu denemeleri kendi bölgelerinde uyguladılar. Ayrıca hazırladığımız bu denemeler Türkiye genelindeki Eğitim-Bir-Sen teşkilatlarına da gönderildi. Neredeyse Türkiye genelindeki tüm teşkilatlarımızda  Kaharamanmaraş 1 No'lu Şubemizin hazırladığı denemeler uygulandı. Biz böyle faydalı bir çalışma yapmaktan memnun olduk. Türkiye'deki teşkilatlarımızın gerek telefon gerek e-posta gerekse de sosyal medya aracılığıyla tebrik ve teşekkürlerini ilettiler. Onların duasını almak bizim en büyük mükafatımız oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."dedi.