Kahramanmaraş 1 Şubesi

15 Temmuz günü dünya yeniden büyük Türkiye ile tanıştı

   İtanbul'da Taksim Meydanı, İstanbul İl ve Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslenen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Millet, devlet, siyaset, STK'lar ve  medya omuz omuza kanlı darbe girişimine ‘dur' dedi. Burası artık eski Türkiye değil. 15 Temmuz'da millet, dünyaya yeniden büyük Türkiye'nin kartvizitini gösterdi" dedi.

Genel Başkan Ali Yalçın, küresel terör şebekesi FETÖ’nün kanlı ve alçak darbe girişiminin ardından 81 ilde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Yalçın, bu kapsamda, Taksim Meydanı, İstanbul İl ve Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde nöbet tutan vatandaşlara hitap etti. Memur-Sen’in, kanlı darbe girişimin hemen ardından 81 ilde alanlara indiğini ve hain girişime ilk tepkiyi gösterdiğini belirten Yalçın, “Küresel terör şebekesi FETÖ’nün bütün imkân ve kabiliyetlerini kullanarak denediği kanlı darbe girişimini bir kez daha lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına, milletimize ve devletimize başsağlığı diliyoruz. Yaralı kardeşlerimize de Rabbimizden şifa diliyoruz”  şeklinde konuştu

Kalkışmanın hesabını ödeyecekler

Cuntanın yaptığı kanlı girişimin, milletin 'dur' demesi ve yar vermesi ile amacına ulaşamadan sonlandırıldığını vurgulayan Yalçın, “Milletin kendisine emanet ettiği silahları millete çeviren, milletin üzerine tankları süren ayarı bozuklara millet, haddini bildirmiştir. Bu ülkenin başına çökmeye çalışanlar en büyük tepkiyi görmüştür. Kanlı terör örgütü milli iradeye karşı yaptığı kalkışmanın hesabını ödeyecektir. Göğsünü darbecilere siper eden kardeşlerimiz iyi ki var. Paralel Terör Örgütünün, dış destekli kanlı darbe girişimini millet püskürttü. Teşekkürler Türkiye” diye konuştu.