CHP seçim boyunca Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndaki sınav şartını kaldıracağına dair bir propaganda yaptı.
CHP yandaşı sosyal medya hesapları ve sendikalar, siyasi amaç ve hedefleri doğrultusunda yaptıkları manipülatif paylaşımlarla öğretmenleri ve kamuoyunu adeta bir sosyal medya bombardımanına maruz bıraktılar
Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptıkları başvuru ile birlikte şapka düştü kel göründü.
CHP Öğretmenlik Meslek Kanunu’ndaki sınav şartının kaldırılması için bir başvuru yapmamış!
CHP’nin başvurusunu davul zurna çalarak eğitimcilere duyuran, ortak basın açıklamaları yapan sendikalarda “yaptığınız başvuruda sınavın iptali yok” dememişler. Uyarmamışlar
Peki milletin özgürlük alanını genişletecek her adımın önünü kesebilmek için Anayasa Mahkemesi’ne koşmayı siyaset yapmak sananlar Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptali için yaptıkları başvuruda sınavın iptalini istememişlerse ne istemişler sorusu bu gündemi takip edenler açısından çok haklı bir sorudur.
İstemişler.
İstemişler ama iptalini istedikleri sınav ÖMK sınavı değil.
Her fırsatta liyakatten, adaletten bahseden, kamuya personel alımında sınav şartına riayet edilmediğinden şikayet eden CHP’nin iptalini istediği sınav Devlet Memurluğu Sınavı adıyla 1999’da başlayan 2002’den bugüne KPSS adıyla uygulaması süren merkezi sınav imiş!
CHP, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun iptali için Anayasa Mahkemesine yaptığı başvuruda öğretmen alımları için yapılan merkezi sınavın yani KPSS’nin kaldırılmasını istedi.
Uzman ve başöğretmenlik sınavını iptal ettireceğim diye Anayasa Mahkemesine giden CHP, mahkeme başvurusunda bu sınavın iptalini istemezken, görece bir adalet ve liyakat sağladığına dair yaygın kanaatin bulunduğu KPSS’nin öğretmen alımlarında uygulanmamasını yani sınavın kaldırılmasını Anayasa Mahkemesi’nden neden istemiş olabilir ?
Can alıcı soru bence budur?
Büyük ihtimalle CHP ve yandaşları 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde istedikleri neticeyi alacaklarına inanıyorlardı. Bu neticeyi aldıklarında da ellerine ayaklarına dolanacak bir sınav şartı ile uğraşmak istemediler.
Anayasa Mahkemesi yaptıkları başvuruyu kabul edip öğretmen alımlarında KPSS’yi kaldırırsa gelecek kamuoyu eleştirilerinden de sosyal medyada kullandıkları Wagner-Trol orduları ile sıyırılabileceklerini düşünmüş olmalılar.
Anayasa Mahkemesi CHP’nin açtığı davada vereceği kararı oluşturmak için Eğitim Bir Sen’den de değerlendirme istedi. Yaptığımız sözlü değerlendirmede yazılı sınavın esas alındığı bir kariyer basamakları sisteminin kabulünün mümkün olmadığını ifade ederken kariyer basamaklarında ilerlemenin esası mesleki bilgi birikimi ve tecrübe olmalı, ilerlemede öğretmenlikteki hizmet süresi esas alınmalıdır dedik.
Bu kapsamda kariyer basamakları sınavı kaldırılarak öğretmenlikte 5 yılını tamamlamış olanlar uzman öğretmenlik, 10 yılını tamamlamış olanlar başöğretmenlik unvanı alabilmelidir şeklindeki görüşümüzü Anayasa Mahkemesi heyetine de anlattık.
Velhasıl kelam; biz tribün şovmeni değil sahada koşturan ter döken bir teşkilatız. Ekranda başka kamera arkasında başka konuşanların mumu ise er ya da geç mutlaka sönüyor.
UNUTMADIK,UNUTMAYACAĞIZ!
Çanakkale-Gazze Hattında İnsan-ı Kâmili Aramak
Bizimle canlanacak nice umutlara doğru
Örgütlü olmanın bereketiyle birleştik, birleştikçe büyüdük ve güçlendik
Psikopatik zevzeklerin kuru gürültüsü
Öğretmenlik Meslek Kanunu iptal davası
FİLİSTİN DİRENİŞİ, MÜSLÜMANLARIN GELECEĞİ VE EMPERYALİZMİN ÇÖKÜŞÜ